SPAȚIU

Nava gonește prin spațiu și caută planeta pe care rasele noastre își vor găsi salvarea, o oază de speranță în deșertul nemărginit al spațiului. Total atipic cîteva instalații ne-au creat ceva probleme. Pentru a calma agitația am propus organizarea unei petreceri tematice. După multe discuții am rămas la două teme: Crăciunul și Potopul. Partizanii Crăciunului susțin că Potopul e demodat, iar adepții Potopului atrag atenția că akerienii nu înțeleg spiritul Crăciunului, dar cu potopuri au ceva experiență. Pentru a nu mai adânci dilema caut prin buzunare ceva potrivit pentru a trage la sorți.

Această postare este inclusă în „Duzina de cuvinte ” unde au mai scris cei prezenți în tabel aici.

16 gânduri despre &8222;SPAȚIU&8221;

  1. Minunea s-a întîmplat: s-a aprins de una singură o lumînare de Crăciun. Sau în Crăciun, mă rog.
    În traducere liberă: ai un ‘i’ în plus în ‘Crăciunului’. 🙂

    Ar fi culmea să se întîmple un Potop de Crăciun… pe navă. XD

    Apreciază

  2. Săru`mâna! Am corectat.

    Cine știe ce se va întâmpla când va veni Crăciunul, dacă va veni! Și asta doar pentru că încă nu m-am hotărât ce rasă de pe Navă e cea mai în drept să stabilească sisteme de măsuri!

    Apreciază

    1. Haosul are o ordine a lui, poate e mai bine ca totul să se întîmple spontan. De ce întotdeauna trebuie să fie doar cineva anume care să dispună de toată puterea? Am uitat atît de repede de Sfatul Bătrînilor…? 😉

      Apreciază

      1. Aici avem o navă cu mai multe specii (nu știu cîte deocamdată) la bord, fiecare cu comandantul ei. Eu sunt căpitanul pentru că pot comunica cu pisicile(care nu mai e nevoie să o spun sunt realmente deosebite), ceea ce nu poate face nimeni altcineva (am dat un început de explicație, dar detalierea va fi scrisă într-un prolog). Deci inerent există un „sfat al bătrânilor”. Îmi plaace idweea! O pot folosi?

        Apreciat de 1 persoană

          1. You’re welcome. 🙂

            Dacă eşti fan SF ai suficient science şi ceva fiction în serialul ăsta. Sînt cinci sezoane. Problema e unde-l găseşti să-l vezi cap-coadă. 😉

            Apreciază

          2. Găseşti subtitrări pe titrari.ro şi dacă nu te satisfac am să încerc să găsesc pe aici ceva. Depinde ce versiune iei, nu toate se potrivesc. Verifică după framerate (23.976/25.000) şi numele de „scenă”.

            Apreciază

          3. Preferatul meu subtitrari.ro. De cele mai multe ori s-au potrivit foarte bine. Acu vreo 2-3 ani învățasem să realiniez subtitrările, dar unitatea pe care aveam progrămelele potrivite și-a dat obștescul sfârșit! Dac-o vi nevoie sper să mai îmi aduc aminte cum făceam, că în ultima vreme am avut noroc să găsesc subtitrări bune fără să fie nevoie de modificări!

            Apreciat de 1 persoană

          4. Subtitle Workshop. Sînt cîteva versiuni, eu prefer una mai veche (2.52), un mod neoficial. Mai nou există ceva 6.xx. Cu ceva eforturi îşi face treaba.

            Uneori subtitrările strică totul, am dat peste unele oribile. Prefer originalul, acolo unde se poate (regret şi acum că nu m-am ţinut de japoneză).

            Apreciază

          5. mulțumesc de informații.

            Wow! Japoneză! Super!

            Apropiații au ajuns să suspecteze că am probleme cu auzul, căci îmi place să dau sonorul mai tare, ca să sesisez diferențele flagrante între original și traducere!

            Apreciat de 1 persoană

          6. Pentru puţin. 🙂
            Japoneza a fost cîndva un fel de hobby dar conjunctura m-a făcut să o las deoparte. Mai ştiu doar două-trei cuvinte.

            Eu de cînd mă ştiu am fost atent în primul rînd la pista audio pentru a înţelege dialogurile originale. Îi sîîciam pe ai mei spunîndu-le „uite, aici a zis aşa, aici trebuia să zică de fapt aşa, asta a uitat să traducă” de nu mai înţelegeau nimic. 🙂

            Păcat că n-am făcut mai multe limbi străine în şcoală şi mult mai temeinic. Dar acum e mult prea tîrziu. Şi da, am început să am probleme şi cu auzul, din păcate. Se întîmplă, după juma’ de secol de viaţă…

            Apreciază

Lasă un comentariu